Persbericht

2018

MURAT ISIK – WEES ONZICHTBAAR - WINT BOEKHANDELSPRIJS 2018

AMSTERDAM - Murat Isik wint dit jaar met Wees onzichtbaar de Nederlandse Boekhandelsprijs. Dat is zojuist bekend gemaakt bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. De Nederlandse Boekenprijs wordt jaarlijks toegekend door boekverkopers uit heel het land. Sinds 2017 is Novamedia sponsor van de prijs.

Wees onzichtbaar kreeg een grote meerderheid van de stemmen van de boekverkopers. Marjolijn Heemstra (En we noemen hem) en Martin Michael Driessen (De pelikaan) eindigden op de tweede en derde plaats. De prijs bestaat onder meer uit een publiciteitscampagne in de grote dagbladen. Ook is er vanaf zaterdag 17 februari een luxe gebonden editie beschikbaar van Wees onzichtbaar.

De Nederlandse Boekhandelsprijs is een Nederlandse literatuurprijs die sinds 2015 jaarlijks wordt toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk. Deze vakprijs is bestemd voor een werk dat in de ogen van Nederlandse boekverkopers meer aandacht verdient. Vorige winnaars waren Jaap Robben met Birk (2015), Alex Boogers met Alleen met de goden (2016) en Lize Spit met Het smelt (2017).

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond en kreeg hiervoor de Publieksprijs van De Bronzen Uil. Wees onzichtbaar staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs en werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs en de Halewijn Literatuurprijs.